ПГПТ "Атанас Ц. Буров"

Професионална гимназия по промишлени технологии - Русе

Следвай ни във Фейсбук

Търсене в сайта

Вие сте тук:Начало arrow Проекти arrow Усъвършенстване на професионалните умения за проектиране на промишлени изделия чрез приложен софтуер

Усъвършенстване на професионалните умения за проектиране на промишлени изделия чрез приложен софтуер Печат Е-мейл

 

“Усъвършенстване на професионалните умения за проектиране на промишлени изделия чрез приложен софтуер”

 

Проект:LLP-Ldv-IVT-07-BG 166054, бе осъществявен със съдействието и финансовата подкрепа на Европейския съюз, програма “Леонардо да Винчи” по „Програма за учене през целия живот”.

 

Необходимостта от проекта бе наложена от все по-бързото развитие на информационните технологии, като пряка или съпътстваща дейност в проектирането и създаването на стоки, промишлени изделия и услуги в световен мащаб.

 

В изпълнение на проекта участваха 20 ученици от всички специалности на 9, 10 и 11 клас, както и двама ръководители.

 

Проектът бе осъществен в Италия, област Калабрия, град Ренде от 15.07.2008 г. до 11.08.2008 г.

През първия етап на практиката учениците получихме нови теоретични познания по езикова и компютърна подготовка. Там те усъвършенстваха италианския език, с което се докоснаха до една различна култура, бит и история. В часовете по компютърно проектиране имаха възможността да развият своите умения с програмните продукти – MacromediaFireworks, MacromediaDreamweaver, AutoCAD, AdobePhotoshop, AdobeIllustrator и AdobeInDesign. По време на работа със софтуерните продукти фирмите им осигуриха лицензирани версии, на които работеха.

 

Една от задачите беше да проектирането на триизмерно лого на фирма ICTProject, използвайки програмата – MacromediaFireworks 8, запознавайки се с най-съвременните технологии от сферата на компютърното проектиране.

 

Друга основна цел беше разработването background за website във фирма InformAC, използвайки програмите Photoshop и Dreamweaver.

Учениците посетиха и няколко фирми. Една от тях беше ADTAgenziaStampaнай-голямата фирма в Южна Италия, която извършва печат на национални вестници и списания. Там се запознаха със стандартите на работа в ЕС.

 

 

В края на престоя ни в Италия бе проведен практически изпит. Всички ползватели получиха сертификати от фирмата организатор – Euroform, гр. Ренде, Италия.

 

 
 
 
< Предишна   Следваща >