ПГПТ "Атанас Ц. Буров"

Професионална гимназия по промишлени технологии - Русе

Следвай ни във Фейсбук

Търсене в сайта

Вие сте тук:Начало

Втори регионален кръг на националния конкурс за "Най-добър млад инсталатор" Печат Е-мейл

На 16 март в 9.00 часа в учебна работилница по Газова техника на ПГПТ „Атанас Буров“ се откри втори регионален кръг на националния конкурс за "Най-добър млад инсталатор".

В него взеха участие шест отбора, четири отбора от ПГПТ „Атанас Цонев Буров“ и два отбора от Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) "Михайло Василиевич Ломоносов", Горна Оряховица, които се класираха след първи кръг.

Състезанието беше открито от директора на ПГПТ „Атанас Буров“ инж. Венцислав Василев, след което г-н Йордан Горчев – (бивш възпитаник на училището) от „Овергаз Мрежи“ АД, който извърши първоначален инструктаж за безопасни условия на труд. Регионалният мениджър на „Овергаз Мрежи-Север" ЕАД Бойко Пеев събра капитаните на първите три отбора и се изтегли жребий за разпределение на работните места.

Практическата задача бе възпроизвеждане на фигура посочена в схема, която да се изработи от медни тръби с Ø 15 mm, като учениците сами подбират подходящи инструменти и материали. Участниците извършиха огъване на 90 градуса и спояване на медни тръби в продължение на 2 часа.

За финала, който ще се проведе от 24 – 27 април в Русе домакин отново ще бъде ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“. За него ще  се класират първите шест отбора от общо 13 участвали в регионални кръг на състезанието проведен в София и Русе.

 

 

 
< Предишна   Следваща >