ПГПТ "Атанас Ц. Буров"

Професионална гимназия по промишлени технологии - Русе

Следвай ни във Фейсбук

Търсене в сайта

Вие сте тук:Начало arrow Прием arrow Какви са ползите от професионалното образование

Какви са ползите от професионалното образование Печат Е-мейл

Какви са ползите от професионалното образование?

Основен смисъл и предимство на професионалното образование е възможността му да създава пряка връзка между младежите и пазара на труда. Придобилите професионална квалификация са с по-голяма икономическа активност, по-висока заетост и по-ниска безработица. Хората с професионално образование работят във високо платени и високопродуктивни сектори на икономиката, като разликата в заплащането достига 50% над средното равнище за страната. Все повече млади хора се насочват към професионална подготовка и реализация, подтиквани най-вече от разкриващите се нови работни места и възможности за започване на собствен бизнес.

Специалностите, които нашата професионална гимназия предлага са защитени от държавата, поради недостиг на кадри. Това дава допълнителни възможности на вашето дете.

Учениците в дуална форма на обучение ще се обучават по практика във водещи фирми в гр. Русе, като в 11 клас ще получават възнаграждение не по- малко от 120,00 лв., а в 12 клас не по- малко от 180,00 лв.

Всеки ученик по дуална форма или в паралелка от защитена специалност ще получава като допълнителна мотивация стипендия в 8, 9 и 10 клас.

 
< Предишна   Следваща >