ПГПТ "Атанас Ц. Буров"

Професионална гимназия по промишлени технологии - Русе

Следвай ни във Фейсбук

Търсене в сайта

Вие сте тук:Начало arrow Прием arrow Специалност "Промишлена естетика и дизайн"

Специалност "Промишлена естетика и дизайн" Печат Е-мейл

Специалност "Промишлена естетика и дизайн"

През курса на обучение учениците се запознават с технически характеристики, принципи и процеси в областта на машиностроенето. Изучават се рисуване, цветознание, композиция и проектиране с помощта на съвременни компютърни технологии чрез дизайнерски програмни продукти.

Учениците в тази специалност получават умения за работа със съвременни софтуерни продукти за графичен дизайн. Развиват се творческите и познавателните способности на учениците, както и умението да използват усвоените знания, средства и методи на труд при проектирането на интериор, екстериор и детайли от тях. Формират се професионални знания и умения за изграждането на продукти за издателската индустрия, дизайнерски проекти на печатни изделия, познаване и боравене с основните понятия от областта на графичния дизайн; спецификите и принципите на работа със специализиран графичен софтуер; познания в сферата на предпечатната подготовка; изграждане на способност за естетическа оценка; усъвършенстване на творческата индивидуалност; създаване нанавици за системен труд.

Срокът на обучение е 5години. Учениците получават средно образование, трета степен на професионална квалификация след успешно завършен 12-ти клас и успешно положени държавни квалификационни изпити.

Учениците завършили специалност „Промишлена естетика и дизайн” намират реализация във фирми произвеждащи изделия за бита и промишлеността, в офисите на престижни рекламни агенции или изграждат собствени рекламни студиа.

 

 

 

 

 
< Предишна   Следваща >