ПГПТ "Атанас Ц. Буров"

Професионална гимназия по промишлени технологии - Русе

Следвай ни във Фейсбук

Търсене в сайта

Вие сте тук:Начало arrow Награди arrow Награда на Овергаз

Награда на Овергаз Печат Е-мейл

 

 

 

За втора поредна година 34 ученици от 12 и 13 клас специалност “Газова техника” участват в Националния учебно-професионален конкурс за най-добра група по изграждане на вътрешни газови инсталации за наградата на “Овергаз”.

 

След оспорвана конкуренция на регионален кръг, проведен в ПГПТ „А.Ц.Буров” – гр. Русе между девет отбора от Русе, Разград и Добрич, за финала на националния кръг се класираха три отбора от гимназията, девет ученика от 12а клас, специалност „Газова техника”.

На националният кръг в град София се състезаваха дванадесет отбора от София, Ямбол, Русе и Нова Загора.
Задачата, която бе поставена на учениците /участниците/ от всички отбори на финалния кръг включваше:
-изграждане на действаща газова инсталация;
-свързване на два газови уреда;
-откриване и отстраняване на дефекти в газови уреди;
-пускане в действие на отремонтирания газов уред.
След изключително силна конкуренция за наша гордост отборите от гимназията се класираха на второ, четвърто и шесто място.
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и Сашо Дончев, изпълнителен директор на „Овергаз” връчиха на Директора на ПГПТ „А.Ц.Буров” – гр. Русе плакет за второ място от конкурса и награди на победителите.
На второ място се класира отборът на Мустафа Рейханов Исметов, Даниел Росенов Георгиев и Десислав Цанков Цанев. Те получиха директен прием в Обединения технически колеж на Технически университет – София, стипендия за една учебна година в размер на 220 лева и преносими компютри.
Със специалната награда на фондация „Млада България” за най-добре изпълнени спойки по газовата инсталация бе удостоен отборът на Борислав Валериев Кубадинов, Искрен Тихомиров Тодоров и Димитър Стоянов Димитров. Всеки от тях получи по един велосипед DRAG.

Тези големи успехи нямаше да бъдат пожънати без усилената работа на техните ръководители инж. Славка Николова Маджарова – методик по газова техника и Руси Димитров Русев – преподавател по практика газова техника и без подкрепата на ръководството на училището в лицето на Директора на ПГПТ „А.Ц.Буров” – гр. Русе - инж. Анета Петрова Христова и помощник директора по учебно - производство инж. Тодор Георгиев Христов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Предишна   Следваща >